IZBEGLIMA U BANJALUČKOM NASELJU ADA URUČENI KLJUČEVI 50 STANOVA Dodik: Nakon višegodišnjeg čekanja konačno imaju siguran život

S. MIŠLjENOVIĆ

29. 03. 2023. u 07:00

U BANjALUČKOM naselju Ada uručeni su ključevi 50 stanova za izbegla i raseljena lica, a koji su izgrađena u okviru Regionalnog stambenog programa koji su zajedno proveli međunarodni donatori i lokalne institucije.

ИЗБЕГЛИМА У БАЊАЛУЧКОМ НАСЕЉУ АДА УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ  50 СТАНОВА Додик: Након вишегодишњег чекања коначно имају сигуран живот

STANOVI Milorad Dodik i porodice izbeglih foto SRNA

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da veruje da će izbegle i raseljene porodice kojima su uručeni ključevi stanova u banjalučkom naselju Ada konačno moći da imaju siguran i pristojan život nakon višegodišnjeg čekanja.

- Zahvaljujem svima koji su pomogli u ovom programu koji se sprovodi širom Srpske. U Doboju se gradi više od 100 stanova, a imamo nameru da ovde izgradimo još stanova i to je dobra prilika da konačno rešimo pitanje smeštaja raseljenih ljudi u Srpskoj - rekao je Dodik nakon svečanosti uručivanja ključeva.

On je istakao da je pitanje raseljenih, a ne samo izbeglih, postalo prioritet u međunarodnim programima.

- Zadovoljan sam u ime Srpske što ovaj program funkcioniše i što imamo priliku da ljudima koji dugo čekaju rešimo njihovo stambeno pitanje - rekao je Dodik.

ZEMLjIŠTE

PORODIČNI stambeni objekat u naselju Ada izgrađen je u okviru Regionalnog stambenog programa. Vrednost zgrade je 2,97 miliona KM. Grad Banjaluka obezbedio je zemljište i infrastrukturne priključke.

Na pitanje novinara kako očekuje nastavak ovakvih programa, imajući u vidu da je finansiran delom i od Američke agencije za međunarodni razvoj USAID, Dodik je rekao da Srpska nije prekinula saradnju sa SAD, već sa američkom ambasadom u BiH.

- Ako ne žele zbog toga da finansiraju to je u redu, nikakav problem nemam s tim, a mi ćemo ovaj program nastaviti i rešavati - poručio je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna