KROMPIR SA PESTOM I PARMEZANOM: Recept za hrskavi krompir
Ovaj krompir je hit na svakoj večeri – hrskav spolja, mekan iznutra i prepun arome pesta od bosiljka i sira. Savršen kao prilog uz meso, ribu ili kao samostalna užina!
FOTO: Novosti
Sastojci
- 1 kg malih krompira
- 3 kašike zelenog pesta
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike rendanog parmezana
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice biber
- peršun za posipanje
Priprema
Dobro operite krompir i kuvajte ga u kori oko 10 minuta, dok malo ne omekša, ali se ne raspadne. Ocedite i prepolovite. U velikoj posudi pomešajte pesto, maslinovo ulje, beli luk, parmezan, so i biber. Dodajte krompir i dobro ga premažite marinadom. Poređajte krompir presečenom stranom nadole na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C (gore i dole) 30-35 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskave.Kada se ispeku, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.
Prijatno!
SUKOB NAM JE PRED VRATIMA Rute upozorava: Mi smo sledeća meta Rusije
RUSIJA bi mogla da bude spremna da upotrebi vojnu silu protiv NATO-a u narednih pet godina, smatra generalni sekretar NATO-a Mark Rute.
11. 12. 2025. u 15:46 >> 16:40
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne
SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.
11. 12. 2025. u 16:22
PEJAKOVIĆ: Srbi su skupo platili LAŽ o Jugoslaviji, koja traje od '45 i plaćaćemo je još
GLUMAC Nikola Pejaković oduševljava publiku širom regiona ulogom Momčila u seriji "Tvrđava", koja se bavi ratnim devedesetim i raspadom nekadašnje države Jugoslavije.
13. 12. 2025. u 15:33
Komentari (0)