IRAN ZAPRETIO IZRAELU: Reagovaćemo na svaki vaš potez

Tanjug

05. 01. 2021. u 21:20

IRAN je danas saopštio da će odlučno reagovati na svaki potez Izraela protiv te zemlje, nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao da Tel Aviv neće dozvoliti Teheranu da radi na razvoju nuklearnog oružja.

ИРАН ЗАПРЕТИО ИЗРАЕЛУ: Реаговаћемо на сваки ваш потез

Foto: EPA

Kako prenosi Rojters, novinska agencija bliska Iranskoj revolucionarnoj gardi je prenela izjavu neimovanog bezbednosnog zvaničnika, koji je upozorio da bi Izrael trebalo da bude svestan da će bilo kakva agresija nad Iranom sa bilo koje strane dovesti do odlučne reakcije Teherana, bez obzira na to da li Izrael preuzima odgovornost ili ne.

Teheran je danas izneo više detalja o odluci o obogaćivanju uranijuma, rekavši da ima kapacitet da proizvede do devet kilograma za 20 odsto obogaćenog uranijuma mesečno.

Iran je u ponedeljak saopštio da je nastavio sa obogaćivanjem uranijuma u nuklearnom postrojenju, a ta odluka, kako navodi Rojters, predstavlja poslednje kršenje nukelarnog sporazuma iz 2015. godine.

Netanjahu je rekao da odluka ima za cilj razvoj nuklearnog oružja i da Izrael to nikada neće dozvoliti.

Teheran je već nebrojano puta negirao optužbe Zapada da obogaćuje uranijum u cilju razvoja nuklearnog oružja, tvrdeći da to čini isključivo u mirnodobske svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)