POSLE HAPŠENJA BENONA: Nezgodni “prijatelji” u Italiji ćute

Tanjug

21. 08. 2020. u 17:31

ITALIJANSKI istomišljenici i saveznici Stiva Benona, nekadašnjeg Trampovog bliskog saradnika i stratega njegove predsedničke kampanje uglavnom ćute posle hapšenja Benona.

ПОСЛЕ ХАПШЕЊА БЕНОНА:  Незгодни “пријатељи” у Италији ћуте

Foto: Foks Njuz TV Printskrin

Pošto je uhapšen pod optužbom za korupciju i nelegalno prisvajanje milion dolara, njegovi evropski saveznici bi najradije da ga “nikad nisu videli, nikad čuli”, ali postoje fotografie, snimci, izjave.

“Naš je”, uzviknuo je trijumfalno Benon kada je pre dve godine vođa “Lige” Mateo Salvini pristupio “Pokretu” (The Movement”) koji je Benon, nakon raskida sa američkom političkom elitom dosao da u Evropi formira nacionalisticko populistički pokret.

Deklarišući se kao zadrti desničar Benon se slikao nasmejan sa vođom partije “Braća Italije” (Frateli d''Italija), Džordžom Melone, koja podseća italijanska štampa ovih dana, budući da ne govori engleski, nije štedela osmehe da bi pokaze koliko se slaže sa americkim kolegom.

Upravo je sa tribine partije “Frateli d''Italija” Benon lansirao svoj “Pokret” za Evropu.

Nije štedeo reči hvale za “Ligu”, čijeg je lidera nazivao “brat Mateo”, a dve desničarske stranke “Liga” i “Braća Italije” su “jedine u stanju da prihvate “Trampovo nasleđe i razviju ga u Evropi”, tvrdio je Stiv Benon.

Upravo u Italiji “odakle će krenuti revolucija sovranizma”, tvrdio je pre dve godine, Benon je organizovao svoju školu “gladijatora nazionalizma i populizma”, a ministarstvo kulturnih dobara dalo mu je na raspolaganje u narednih 20 godina, uz minimalnu nadoknadu, manastir “Certosa di Trisulti”, u provinciji Frocinone.

Ministarstvo je povuklo svoje odobrenje, pod izgovorom da “Benon nema sve neophodne rekvizite i da je prilikom ugovaranja falsifikovao svoju financijsku situaciju”, ali je sud ovu odluku odbio kao zakasnelu.

Ministarstvo najavljuje zalbu, ali i Benon, ocigledno jos se oseca jakim, pa u intervjuu za “Koriere dela Sera”, preti da ce slucaj učiniti veoma teškim italijanskoj vladi i kaže: “Osim toga ko će im uzeti manastir u koji decenima niko nije nista uložio”.

I još Benon poručuje “da veruje italijanskom narodu, simboličnom značaju Rima, bez obzira što se Pokret Pet Zvezdica predao kineskoj komunističkoj partiji za novac i uz sramotno neznanje”, tvrdi Benon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a