DOBRE VESTI IZ KINE: Dve nedelje bez zaraženih, ali od jedne mere ne odustaju!

Tanjug

21. 08. 2020. u 10:41

U PEKINGU je prijavljen 13. dan bez novih sklučajeva kovida-19, zbog čega su vlasti donele odluku da ublaže restriktivne mere i dozvole ukidanje obaveznog nošenja zaštitne maske na otvorenom prostoru.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ КИНЕ: Две недеље без заражених, али од једне мере не одустају!

Foto: Tanjug/AP

Međutim, veliki broj žitelja kineske prestonice i dalje se kreće pod maskama jer se smatra da je to još neophodno. Ovo je drugo zvanično ublažavanje epidemioloških mera od početka pandemije.

Prvi put kineska vlada je krajem aprila odobrila kretanje u javnosti bez maski, a potom je u junu ponovo naredila obavezno nošenje.

Eksperti ocenjuju da je Kina uspešna u suzbijanju širenja korona virusa jer se dosledno i bez izuzetaka sprovode sve propisane vanredne mere.

U ostatku Kine, vlasti su u poslednja 24 sata evidentirale 22 uvezena slučaja kovida-19, čime se ukupan vroj do sada potvrđenih slučajeva popeo na cifru od 84.917 zaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...