NAJVEĆI BROJ OBOLELIH ZABELEŽEN U JULU: Od početka pandemije u Srednjem Banatu od korone obolelo 320 osoba

B.G.

21. 08. 2020. u 08:19

NAČELNICA Srednobanatskog okruga Snežana Vučurević, na sedmoj redovnoj sednici Saveta okruga, prezentovala je najnovije podatke Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu o epidemiološkoj situaciji na području Srednjobanatskog upravnog okruga, u kojem je, zaključno sa 19. avgustom, od Covida 19, obolelo ukupno 320 osoba, od čega u „drugom piku", od 10. juna, 288, što čini 90% od ukupnog broja.

НАЈВЕЋИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ЗАБЕЛЕЖЕН У ЈУЛУ: Од почетка пандемије у Средњем Банату од короне оболело 320 особа

Foto: B.G.

Posmatrano po lokalnim samoupravama, najviše zaraženih u „drugom piku"  bilo je u Zrenjaninu, ukupno 227, 160 u samom gradu i 67 u okolnim selima, u opštini Žitište 22, Novoj Crnji 14, Novom Bečeju 12 i u Sečnju 12 obolelih osoba. Trenutno je hospitalizovano 27 pacijenata, a u kućnoj izolaciji je 75 osoba sa potvrđenim korona virusom, a ukupan broj umrlih, kod kojih je potvrđena infekcija ovim virusom je 23.


Najveći broj obolelih zabeležen je tokom jula,  227 osoba, a od početka avgusta,  obolelo je još 49.

Na osnovu aktuelnih podataka konstatovano je da je situacija i dalje nestabilna i da postojeće preventivne mere ne treba ublažavati, posebno kada se ima u vidu skori početak školske godine i povratak ljudi sa letovanja.

Sanitarna inspekcija i inspekcija rada u Zrenjaninu i preostale četiri opštine, nastavljaju sa nadzorima u sprovođenju protivepidemioloških mera po nalogu nadležnih ministarstava. Do sada, sanitarni inspektori su sproveli oko 200 ciljanih nadzora poslodavaca i podneli 7 prekršajnih zahteva zbog nepoštovanja mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)