AMERIČKI OBAVEŠTAJAC: Cilj Rusije ─ da ocrni Bajdena i podrži Trampa

Novosti online

07. 08. 2020. u 22:56

АМЕРИЧКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: Циљ Русије ─ да оцрни Бајдена и подржи Трампа

AP Photo

RUSKE vlasti pokušavaju da ocrne predsedničkog kandidata demokrata Džoa Bajdena, smatrajaći ga predstavnikom „antiruskog establišmenta“, i da podrže američkog predsednika Donalda Trampa, izjavio je direktor Nacionalnog centra kontraobaveštajne službe i bezbednosti Vilijam Evanina.

„Prema našoj proceni, Rusija koristi čitav niz mera, kako bi, pre svega, ocrnila bivšeg potpredsednika Bajdena i to, što ona vidi kao antiruski 'establišment'. To je u skladu sa javnom kritikom Moskve na njegov račun kada je bio potpredsednik, za njegovu ulogu u politici administracije (bivšeg predsednika SAD Baraka) Obame prema Ukrajini i podršku antiputinovske opozicije u Rusiji“, navedeno je u saopštenju Evanine.

Direktor je istakao da „neki akteri povezani sa Kremljom takođe teže da podrže kandidaturu predsednika Trampa na društvenim mrežama i na ruskoj televiziji“.

Evanina je ranije izjavio da smatra da je „stalni cilj“ Rusije „slabljenje“ Amerike. Kako kaže, Moskva kao da se bavi širenjem dezinformacija sa namerom da „potkopa poverenje u demokratske procese“ izbora.

Rusija je više puta negirala optužbe o pokušajima da utiče na demokratske procese u različitim zemljama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim”, a ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao da ne postoje nikakve činjenice koje potvrđuju takve akcije.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miki Zg

08.08.2020. 00:18

Džoa Bajdena ne treba nitko ocrnuti ,taj ostarjeli gosp. je dementan ,hodajući Alchajmer ,a hoće biti predsj. SAD -a ? Osim toga ima sexističke ispade prema nježnijem polu ( sram me reći što radi ) !