KO ĆE BITI NOVI PREDSEDNIK SAD: Stigli rezultati novih anketa - nepovoljni po Trampa! (VIDEO)

Tanjug

31. 07. 2020. u 22:37

ANKETE pokazuju da verovatni predsednički kandidat demokrata Džo Bajden ima prednost od čak 10 odsto u odnosu na aktuelnog predsednika Donalda Trampa.

КО ЋЕ БИТИ НОВИ ПРЕДСЕДНИК САД: Стигли резултати нових анкета - неповољни по Трампа! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug-AP

Međutim, ukoliko se predizborna trka ne posmatra kao referedumsko izjašnjavanje o radnom učinku predsednika Trampa, ta prednost bi mogla da se smanji, izveštava Glas Amerike.

Popularnost predsednika Trampa je opala tokom duge pandemije koronavirusa u SAD, duboke ekonomske recesije i građanskih nemira, a Bajden ga optužuje da je "digao ruke od zemlje".

- Možete li da zamislite da kao predsednik kažete - to nije moja odgovornost. Ne preuzimam odgovornost. I to bukvalno - pita se demokratski kandidat Džo Bajden.

- Što je fokus više na pandemiji to je Bajden u boljem položaju. Svako pitanje ili kombinacija pitanja koja pomeraju taj fokus verovatno će naneti štetu Bajdenu i pomoći Trampu - smatra konzervativni analitičar Patrik Bašam.

Foto AP

Za 77-godišnjeg Bajdena, koji je poznat po verbalnim gafovima, predstojeće predsedničke debate predstavljaju potencijalnu opasnost, međutim, njegove pristalice kažu da će bivši potpredsednik SAD biti spreman za okršaj sa Trampom.

- Bajden dobro zna šta je u fokusu. To su ekonomija, zdravstvena zaštita i pandemija. Na to će biti usmeren tokom predizbornih debata - ističe demokratski strateg Džered Leopold.

Mnoge ankete su 2016. godine netačno najavljivale da će Tramp izgubiti od Hilari Klinton, pa su i demokratski i republikanski stratezi saglasni da aktuelne ankete ni na koji način ne garantuju Bajdenovu pobedu u novembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!