AMERIKA NAJAVILA ODMAZDU ZA UBIJENE VOJNIKE, IRAN PRETI: Odlučno ćemo odgovoriti na svaku vrstu napada

Марија Стевановић
Marija Stevanović

31. 01. 2024. u 10:10

IRAN će odlučno odgovoriti na bilo kakav napad na svoju teritoriju, interese, ili državljane van svojih granica, upozorio je iranski izaslanik u Ujedinjenim nacijama Amir Saed Iravani, prenosi Tanjug.

АМЕРИКА НАЈАВИЛА ОДМАЗДУ ЗА УБИЈЕНЕ ВОЈНИКЕ, ИРАН ПРЕТИ: Одлучно ћемо одговорити на сваку врсту напада

Foto: Tanjug/AP

Upozorenje iranskog izaslanika pri UN, kako prenosi Rojters, dolazi dan nakon što je predsednik Sjedinjenih Američkih Država objavio da je doneo odluku kako će Vašington odgovoriti na napad dronom iračkih grupa povezanih sa Iranom na američku vojnu bazu duž granice između Sirije i Jordana.

U tom napadu poginula su tri američka vojnika.

U raketnom napadu na zgradu koju je u Damasku koristila iranska elitna Revolucionarna garda, 20. januara, stradalo je pet njenih pripadnika i nekoliko sirijskih vojnika, dok su gotovo mesec dana ranije, u napadu 25. decembra, stradala još dva njena člana.

U ponedeljak je izveden još jedan izraelski udar na, kako je iranska novinska agencija Tasnim prenela, "iranski vojni savetodavni centar" u Siriji, u kome je stradalo još dvoje članova iranske revolucionarne garde, ali je iranski izaslanik u Siriji te navode kasnije negirao dodajući da žrtve nisu iranske nacionalnosti. Iran je 15. januara napao, kako kaže, izraelski "špijuski štab" u iračkom poluautonomnom regionu Kurdistana.

BONUS VIDEO:

KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu