"ZEMLJE ALIJANSE ODLAZE NA SPAVANJE I BUDE SE MISLEĆI NA RUSIJU": Medvedev se ne slaže sa izjavom Makrona o geopolitičkom porazu Rusije

Đ.G.

16. 05. 2023. u 10:20

DMITRIJ Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, kategorički se nije složio sa izjavom predsednika Francuske o geopolitičkom porazu Rusije: upravo je izgubio primitivni kurs NATO-a sa pretenzijama na ekskluzivnost - zemlje Alijanse odlaze na spavanje i bude se misleći na Rusiju.

ЗЕМЉЕ АЛИЈАНСЕ ОДЛАЗЕ НА СПАВАЊЕ  И БУДЕ СЕ МИСЛЕЋИ НА РУСИЈУ: Медведев се не слаже са изјавом Макрона о геополитичком поразу Русије

FOTO: AP/Tanjug

Ranije je Makron u intervjuu za Opinion rekao da je Rusija pretrpela „geopolitički poraz“, započela proces „padanja u vazalstvo“ od Kine i „dovela u sumnju“ svoje istorijske saveznike.

- 2022 godine NATO nas je lenjo poslao kada su u pitanju bezbednosne garancije... A sada sve zemlje članice NATO odlaze na spavanje i bude se misleći na Rusiju - napisao je Medvedev na Tviteru. Prema njegovom mišljenju, ako je neko izgubio, to je primitivni kurs NATO-a sa pretenzijama na izuzetnu ulogu u 21. veku, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku