VELIKI RUSKI DOGOVOR - "VAGNER" DOBIJA ORUŽJE: Surovikin organizuje saradnju s vojskom Rusije

Novosti online

07. 05. 2023. u 12:55

VOĐA „Vagnera“ Jevgenij Prigožin saopštio je da će ta grupa dobiti municiju i naoružanje, a da će komandant Združenih snaga Rusije u zoni specijalne vojne operacije, general Sergej Surovikin, koordinisati njenu saradnju s Ministarstvom odbrane Rusije.

ВЕЛИКИ РУСКИ ДОГОВОР - ВАГНЕР ДОБИЈА ОРУЖЈЕ: Суровикин организује сарадњу с војском Русије

Foto: Printskrin/RT na russkom

Vođa „Vagnera“ je izjavio da je „orkettar“ dobio borbenu naredbu u kojoj je „muzičarima“ obećano da će dobiti municiju i naoružanje u onoj količini u kojoj joj je potrebno za nastavljanje borbenih dejstava.

- Daju nam Surovikina kao čoveka koji će donositi sve odluke u okviru borbenih dejstava 'Vagnera' u saradnji s Ministarstvom odbrane - rekao je Prigožin, a prenosi njegova pres-služba na Telegram kanalu.

Prigožin je ranije rekao da će „Vagner“ 10. maja povući snage iz Artjomovska (Bahmuta), u kojem se već mesecima vode žestoke borbe.

Prema njegovim rečima, u Artjomovsku je „Vagneru“ dat kart blanš da borci deluju onako kako sami smatraju da je potrebno.

- Zahvaljujemo našem vrhovnom glavnom komandantu za pomoć i ministru odbrane Rusije - naveo je Prigožin.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)