DA LI JE POČEO OTVORENI "RAT" RUSIJE I NATO-A? Zvanični Kremlj dao odgovor

Novosti online

22. 09. 2022. u 14:46

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o delimičnoj mobilizaciji povezana sa činjenicom da se Rusiji sada de fakto suprotstavlja blok NATO-a sa svim svojim logističkim kapacitetima.

ДА ЛИ ЈЕ ПОЧЕО ОТВОРЕНИ РАТ РУСИЈЕ И НАТО-А? Званични Кремљ дао одговор

Foto MK.RU

Predsednik je u jučerašnjem obraćanju dao jasan opis i obrazložio razloge za donošenje takve odluke. Činjenica je da je specijalna operacija počela za ispunjavanje ciljeva u Ukrajini. Sada smo, de fakto, suočeni sa blokom NATO-a sa svim njegovim logističkim mogućnostima, zbog čega je ovo dovelo do takve potrebe", rekao je Peskov na konferenciji za novinare, prenosi Izvestija.

Kako je rekao, status ruske specijalne vojne operacije ostao je nepromenjen nakon što je proglašena delimična mobilizacija.

"To je specijalna vojna operacija", rekao je Peskov i dodao da se status vojnih dejstava u Ukrajini nije promenio ni na koji način, odgovarajući na pitanje da li delimična operacija znači da se specijalna operacija u Ukrajini sada može zvati ratom.

Portparol Kremlja je izveštaje o redovima na granicama i kupovini karata zbog mobilizacije nazvao preteranim.

"Ova informacija je veoma preuveličana. Mnogo je lažnih informacija. Morate biti oprezni da ne postanete žrtva lažnih informacija", rekao je Peskov, prenela je agencija TASS.

Ruski predsednik potpisao je juče ukaz o delimičnoj mobilizaciji, prvoj u Rusiji od Drugog svetskog rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije