FRANCUSKA KOVID PRAVILA ZA DOČEK: Zabranjen ples u novogodišnjoj noći!

Goran Čvorović/Od stalnog dopisnika: PARIZ

01. 01. 2022. u 07:20

SUOČENI sa eksplozijom slučajeva zaraze kovidom 19, sa preko 200 hiljada inficiranih dnevno, Francuzi su Novu godinu sinoć dočekali po posebnom režimu.

ФРАНЦУСКА КОВИД ПРАВИЛА ЗА ДОЧЕК: Забрањен плес у новогодишњој ноћи!

Foto: EPA

Vlasti su zabranile bilo kakva okupljanja na ulici, gde, takođe, nije bilo dozvoljeno ni konzumiranje alkohola. Ako se zna da žitelji Grada svetlosti i turisti iz celog sveta obično vole da sa čašom šampanjca dočekaju Novu godinu na Jelisejskim poljima, ova vest je mnoge rastužila.

Takođe, zabranjeni su bili i svi koncerti i vatrometi.

Za razliku od prošle godine, ove ipak nije bilo policijskog časa, osim na Martiniku. Na ostrvu Reunion ova mera počinje tek 1. januara uveče.

Restorani i barovi su bili otvoreni, ali u njima nije moglo da se igra, da mere ne bi bile kontradiktorne u odnosu na diskoteke, koje bar još tri sedmice neće raditi zbog pandemije!

Ipak, gosti su mogli da nazdrave stojeći. Tronedeljna zabrana konzumiranja stojeći i za šankom, počinje tek u ponedeljak. Svi gosti restorana moraju da imaju važeću sanitarnu propusnicu, a pozvani su i da se dodatno testiraju.

Vlasti su do 31. januara dozvolile prodaju auto-testova i u supermarketima, a ne samo u apotekama kao do sada, a njihova cena je 2 evra po komadu.

U Parizu, svi restorani i barovi za Novu godinu morali su da se zatvore u 2 sata ujutro.

Što se tiče privatnih žurki, vlasti su istakle princip: što manje ljudi, manji i rizik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...