ILON MASK LIČNOST GODINE: U izboru Magazina Tajm za 2021. godinu

P. Z. S. /Sputnik international

13. 12. 2021. u 13:54

OSNIVAČ Spejs Iks-a i Tesla motorsa preuzima titulu od američkog predsednika Džoa Bajdena i potpredsednice Kamale Haris, koji su je dobili 2020. godine.

ИЛОН МАСК ЛИЧНОСТ ГОДИНЕ: У избору Магазина Тајм за 2021. годину

Ilon Mask / Foto AP

Magazin Tajm objavio je u ponedeljak da je izabrao Ilona Maska za svoju ličnost godine za 2021.

„Ovo je čovek koji teži da spase našu planetu i da nam obezbedi novu koju ćemo naseliti: klovn, genije, gospodar, vizionar, industrijalac, šoumen, cad; ludi hibrid Tomasa Edisona, P.T. Barnuma, Endrua Karnegija i Vočmenovog Doktora Menhetna, zamišljeni, plavoputi čovek-bog koji izmišlja električne automobile i seli se na Mars“, piše na Tajmovom profilu za Maska.


Pored Maska, časopis je izabrao i heroje godine (naučnici koji su radili na vakcinama), sportistu godine (američka ikona gimnastike Simon Bajls) i zabavljača godine (američka glumica i pevačica Olivija Rodrigo).

Godišnja nagrada Tajma za ličcnost godine dodeljuje se od 1927. godine, a prošle godine su prestižno priznanje podelili predsednik SAD Džo Bajden i potpredsednica Kamala Haris.


Nagrada magazina Tajm se dobija na osnovu procene uticaju koji je odrejena osoba imala na svetske događaje tokom protekle godine.

BONUS VIDEO: RAČUNAR POKREĆE NEPOKRETNU RUKU - Naši naučnici pomažu ljudima posle moždanog udara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna