PUTIN NEĆE POZVATI BAJDENA: Peskov o razgovoru predsednika Amerike i Rusije, jedna stvar je sigurna

Novosti online

07. 12. 2021. u 10:18

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin ne planira tokom video-razgovora da predloži američkom kolegi Džozefu Bajdenu da se pridruži "normandijskoj četvorci", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН НЕЋЕ ПОЗВАТИ БАЈДЕНА: Песков о разговору председника Америке и Русије, једна ствар је сигурна

Džo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

- Teško da će Bajden dobiti takav predlog od predsednika Putina. To je format koji je sam po sebi dovoljan, nema nikakve potrebe da se proširuje - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, efikasnost "normandijskog formata" je "veoma skromna", jer Kijev ne ispunjava odredbe Minskih sporazuma.

Kako kaže, Putinu odgovara razgovor sa američkim liderom uveče po moskovskom vremenu.

- Za Putina šest sati (četiri po srednjoevropskom) nije veče, to je za njega sredina radnog dana, vreme mu odgovara - konstatovao je.

Peskov je ranije izjavio da će tokom razgovora Putina i Bajdena, koji će biti održan danas, prvi put biti korišćena specijalno zaštićena video-veza.

Podsetimo, u "normandijsku četvorku" ulaze predstavnici Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine. Cilj sastanaka je da se reši kriza na istoku Ukrajine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)