KO BI POBEDIO DA SU DANAS IZBORI U SAD? Rezultat iznenadio mnoge

Novosti online

07. 12. 2021. u 09:08

ISTRAŽIVANjE ko bi pobedio u trci Džoa Bajdena i Donalda Trampa, da se danas održavaju američki predsednički izbori, pokazalo je da republikanski kandidat ima ubedljivu prednost.

КО БИ ПОБЕДИО ДА СУ ДАНАС ИЗБОРИ У САД? Резултат изненадио многе

Foto AP

Istraživanje koje su uradili Centar za američke političke studije Univerziteta Harvard i poznata anketarska kompanija "Haris" pokazalo je da bi za Donalda Trampa glasalo 48 odsto učesnika, dok bi Džoa Bajdena podržalo 45 odsto glasača, piše "Hil". Neodlučnih je bilo osam odsto.

Među ženama oba kandidata imaju identičnu podršku, po 46 odsto. Muškarci više podržavaju Trampa sa 50 odsto, dok Bajden među njima ima 43 odsto podrške.

Džo Bajden ubedljivo vodi među urbanom populacijom sa razlikom od 20 odsto, u predgrađima je takođe u prednosti sa četiri odsto, dok je Tramp suveren u ruralnim područjima sa prednošću od 33 odsto.

Kada je u pitanju podrška predsedničkoj kandidaturi za izbore 2024, Tramp među republikancima gotovo da nema protivnika, budući da ga podržava 67 odsto republikanskih glasača, dok je drugoplasirani nekadašnji potpredsednik Majk Pens sa devet odsto, a treći guverner Floride Ron Desantis sa osam odsto.

Istraživanje je sprovedeno od 30. novembra do 2. decembra na uzorku od 1.989 Amerikanaca.

Ovo istraživanje pokazalo je, kao i neka druga ranija, da popularnost Džoa Bajdena pada, pošto ga negativno ocenjuje 51 odsto učesnika.

Kada su u pitanju partije, demokrate su dobile 45 odsto pozitivnih i 55 odsto negativnih ocena. Sa druge strane, republikance podržava 49 odsto ispitanika, dok je 51 odsto njih protiv.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku