KO LAŽE? Oglasila se Zaharova nakon incidenta na ruskoj granici

Tanjug

23. 06. 2021. u 21:49

PORTPAROLKA ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova optužila je danas britansko ministarstvo odbrane i britansku ambasadu u Moskvi da šire laži o incidentu u Crnom moru kada je britanski razarač uplovio u ruske teritorijalne vode.

КО ЛАЖЕ? Огласила се Захарова након инцидента на руској граници

Foto: EPA

Ona je uporedila zvanične izjave britanske strane i navode novinara BiBiSi - ja koji je bio u trenutku incidenta bio na britanskom razaraču i potvrdio da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode, prenosi TAS S.

- Dakle, ko laže: britansko ministarstvo odbrane, novinar britanskog BiBiSi - ja ili britanska ambasada u Moskvi? Evo odgovora. Ovog puta su to britansko ministarstvo odbrane i britanska ambasada. London je izgubio svoje manire. Savetujem britanskim partnerima da pokucaju ako žele "mirno da uđu" sledeći put - napisala je Zaharova na svom Telegram nalogu.

Moskva je danas saopštila da je britanski razarač ušao u teritorijalne vode Rusije i da je ruska Crnomorska flota ispalila nekoliko hitaca upozorenja.

Sa druge strane, London tvrdi da je brod prolazio kroz ukrajinske teritorijalne vode u skladu sa međunarodnim pravom odbacujući navde Rusije da je ruska mornarica ispalila hice upozorenja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)