BAJDEN: Putin je u potpunosti u pravu

Tanjug

13. 06. 2021. u 17:44

AMERIČKI predsednik DŽozef Bajden izjavio je danas da je njegov ruski kolega Vladimir Putin bio u pravu kada je izjavio da su odnosi dve zemlje na najnižem nivou prethodnih godina.

БАЈДЕН: Путин је у потпуности у праву

Foto: Leon Neal/Pool Photo via AP

- Da budem jasan, smatram da je Putin u pravu, odnosi jesu na niskom nivou i zavise od toga kako će on odgovoriti po pitanju pridržavanja međunarodnih normi, pošto u većini slučajeva se ne pridržava - kazao je Bajden novinarima na završetku samita G7 u Kerbis beju u Velikoj Britaniji, a preneo Rojters.

Bajden je dodao da je rekao Putinu pre nego što je izabran da će proveriti da li je ruski lider umešan u američke izbore.

- Proverio sam, jer sam imao pristup obaveštajnim podacima. Bio je umešan u te aktivnosti. Stavio sam mu do znanja da ću odgovoriti - poručio je Bajden.

Američki predsednik, koji će se susresti sa Putinom u Ženevi 16. juna, rekao je da njih dvojica neće tražiti razlog za konflikt, već će ići da "reše pitanja za koja smatraju da nisu u skladu sa međunarodnim normama".

- Suština je da je najbolji način da rešimo probleme - da se susretnemo i održimo razgovor. Znam da ne sumnjate da ću biti vrlo direktan - zaključio je Bajden.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)