OŠTAR SIGNAL: Pregovori između Putina i Bajdena neće biti prijateljske prirode?

Novosti online

13. 06. 2021. u 08:45

SJEDINjENE Američke Države nameravaju da na predstojećem sastanku ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi prenesu ruskom lideru "oštar signal", piše „En-Bi-Si“ pozivajući se na obavešteni izvor.

ОШТАР СИГНАЛ: Преговори између Путина и Бајдена неће бити пријатељске природе?

Džo Bajden i Vladimir Putin / Foto AP

Prema tvrdnjama sagovornika, Bajden namerava da demonstrira pristup koji se u osnovi razlikuje od prijateljskih odnosa o kojima je izjavljivao bivši američki predsednik Donald Tramp nakon svog prvog sastanka sa Putinom.

Sastanak Putina i Bajdena održaće se 16. juna u Ženevi. U Kremlju su naglasili da od pregovora ne očekuju mnogo zbog postojećih nesuglasica između Rusije i SAD. Pretpostavlja se da će predsednici razgovarati o rusko-američkim odnosima, strateškoj stabilnosti, kao i o borbi protiv kovida 19 i rešavanju regionalnih sukoba. 

Na prethodnom samitu Rusije i SAD 2018. godine, Tramp, koji je tada bio na čelu države, doveo je u pitanje rezultate istrage američkih obaveštajnih službi o mešanju Moskve u američke predsedničke izbore 2016. godine i tako "dao Putinu priliku da širi laži". To je izazvalo burnu reakciju u političkim krugovima Sjedinjenih Američkih Država. Prema rečima senatora Džona Mekejna, to je bio "jedan od najsramnijih nastupa američkog predsednika".

(Sputnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!