BAKIRA ĆE SMENITI SRBI I HRVATI?! Plan Izetbegovića koji mu se može žestoko obiti o glavu

Novosti online

06. 01. 2021. u 11:20

UKOLIKO u ponedeljak dođe do smene zamenika predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića, njegove stranačke kolege iz SNSD najavljuju da će se te obiti o glavu lideru SDA, Bakiru Izetbegoviću.

БАКИРА ЋЕ СМЕНИТИ СРБИ И ХРВАТИ?! План Изетбеговића који му се може жестоко обити о главу

Foto: EPA

Kako je pojasnila delegat SNSD u Domu naroda PSBiH Dušanka Majkić, ukoliko Radmanović u ponedeljak bude smenjen iz Kolegijuma Predstavničkog doma PS BiH, odmah sutradan biće podnesena inicijativa za smenu Bakira Izetbegovića iz Kolegijuma Doma naroda.

Majkićeva je ovo najavila reagujući na informacije da bi se na sednici Predstavničkog doma BiH, koja će se održati u ponedeljak, a na čijem bi se dnevnom redu, osim zahteva za glasanje o nepoverenju Savjetu ministara, smene zamenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića, mogla naći i inicijativa za smenu Radmanovića.

Inače, ako se zatraži smena Radmanovića, na njegovo mesto bi mogao doći jedan od trojice lidera opozicionih partija iz Srpske – Nenad Nešić (DNS), Mirko Šarović (SDS) ili Branislav Borenović (PDP).

- Videćemo šta će se dešavati u ponedeljak. Mi smo spremni. Ako žele da se takmiče s nama, neka izvole. Dakle, ponavljam, ukoliko se drznu da smene Radmanovića, SNSD će odmah, uz pomoć hrvatskih glasova u Domu naroda, smeniti Izetbegovića iz Kolegijuma - upozorila je Majkić.

Dodaje da nema nikakvog razloga za smenu Radmanovića, jer se ništa ne bi dobilo time, osim što bi se „uhlebio“ neko drugi na toj poziciji.

- E pa, neće moći - kategorična je Dušanka Majkić.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist