U HRVATSKOJ 1.501 PREMINULIH: Ostvarene crne slutnje naučnika sa Gete instituta

Tanjug

25. 11. 2020. u 19:29

U HRVATSKOJ su se danas ostvarile prognoze naučnika sa Gete instituta u Frankfurtu, Ivana Đikića, da će do kraja meseca imati više od 1.500 preminulih pacijenata od posledica korona virusa, što su mnogi smatrali pretrivanjem.

У ХРВАТСКОЈ 1.501 ПРЕМИНУЛИХ: Остварене црне слутње научника са Гете института

Foto: EPA

Od 25. februara u Hrvatskoj je do danas ukupno zabeleženo 111.617 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 1.501 preminulih.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, komentarišući procene Đikića, rekao je ranije da mu se ta projekcija o 1.500 umrlih čini preteranom.

"Mislim da je ta brojka preterana, da do te brojke neće doći, ali apsolutno pratimo situaciju i pripremamo se za takve scenarije", rekao je tada Capak, podsećaju hrvatski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)