U ŠKOLU ČETIRI DANA: Peticiju potpisalo više od 40.000 građana

B.B.

05. 10. 2023. u 15:58

PETICIJU da škola traje četiri dana nedeljno, kako bi đaci imali vremen i za druge aktivnosti, potpisalo je blizu 44.000 građana.

У ШКОЛУ ЧЕТИРИ ДАНА: Петицију потписало више од 40.000 грађана

Foto N. Karlić

Kako se navodi u tekstu peticije,  objavljenom na sajtu change.org,  pored pet dana škole  učenici imaju samo dva dana odmora, koje moraju da iskoriste za učenje za kontrolne i odgovaranja, kao i za domaće zadatke.

- Da bi imali vremena da se posvete i drugim stvarima trebalo bi uvesti četiri dana školovanja. Nadam se da će se i drugi složiti - piše u peticiji, ali se ne zna ko je autor.

Potpisnici peticije su naveli različite razloge zbog kojih su podržali ovaj predlog, od kojih su neki upozoravajući. Tako jedan od potpisnika kaže da mu "škola daje suicidne misli i bira sa kog mosta da skoči", a drugi razmišlja "da li da se umije ujutru ili da ubije".

- "Nisam robot, imam i ja dušu", "Duže smo u školi nego kod kuće", "Zbog samo dva dana odmora ne mogu da se posvetim drugim obavezama osim škole i moram da učim i preko noći da bih sve postigla", "Prođe mi pola života u školi", "Previše nas umori i nemamo vremena ni za domaći, a kamoli za bilo šta drugo" - piše u komentarima. - "Škola je od vaspitno-obrazovne institucije postala urušena neodržavana ugrada u koju niko ne voli da ide zbog prisilnog učenja i lošeg kvaliteta nastave, kao i zapošljavanja nedovoljno obučenih nastavnika".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)