BEOGRADSKE TEME ITALIJANSKE UMETNICE: Izložba Daniele Kampo u ARTE galeriji

M.A.K.

21. 06. 2023. u 16:04

AKVARELE i slike, nastale u protekle dve decenije, italijanska umetnica Daniele Kampo predstaviće na izložbi "Imaginarni predeli uma" (I luoghi della mente), koju zajednički organizuju ARTE galerija i Italijanski institut za kulturu u Beogradu.

БЕОГРАДСКЕ ТЕМЕ ИТАЛИЈАНСКЕ УМЕТНИЦЕ: Изложба Даниеле Кампо у АРТЕ галерији

Foto ARTE galerija

Na prvoj postavci njenih radova pred beogradskom publikom, čije svečano otvaranje je zakazano večeras u 18.30 časova u prostorijama ARTE galerije - Andrićev venac 4, biće predstavljnjeni najreprezentativniji radovi, od kojih su neki nastali upravo u našem glavnom gradu.

Naime, ova umetnica od sredine sedamdesetih godina prošlog veka živi na relaciji Milano-Beograd, sa jednim od naših najuglednijih likovnih autora Radomirom Damnjanovićem Damnjanom. Deo njenog opusa je, tako, nastao upravo u njihovom ateljeu u Beogradu, pre svega serija akvarela od koja koja će se naći na aktuelnoj izložbi, kao i slikarski radovi iz perioda njenog stvaralaštva, nazvang upravo "Imaginarni predeli uma". Izložbu će pratiti monografija koja obihvata najvažnije stvari iz autorkinog života , ali i analizira njen višedecenijski opus.Na njoj su radila dva autora - istaknuti istoričar umetnosti, likovni kritičar, reditelj i scenarista, Đorđa Kadijevića i istoričarka umetnosti i kustoskinja ARTE galerije Jana Milosavljević.

Slikarsku praksu Daniele Kampo je započela u Milanu, a izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama u Italiji, Nemačkoj, Španiji, Holandiji, kao i SAD. Poslednju samostalnu izložbu imala je u Ljubljani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)