MILOŠEV SVEMIRSKI "IZAZOV": Premijera spektakularne drame ruskog reditelja u dvorani "Sinepleksa galerija"

Marina Mirković

20. 04. 2023. u 15:29

GLUMAC koji se odavno vinuo u visine osvojivši sam vrh i postavši jedna od najvećih zvezda ne samo naše već i ruske kinematografije Miloš Biković otišao je još dalje - uspeo je da se odupre i samoj sili Zemljine teže i zaigra u svemiru. Takav je bar utisak publike, koja se posle gledanja spektakularne drame "Izazov" oseća kao da je i sama bila u svemiru, zahvaljujući neumornom reditelju Klimu Šipenku koji je, prvi u istoriji, upisao i kosmos na listu lokacija za snimanje.

МИЛОШЕВ СВЕМИРСКИ ИЗАЗОВ: Премијера спектакуларне драме руског редитеља у дворани Синеплекса галерија

Tanjug

Na dvočasovno putovanje kroz svemir poveli su Biković i Šipenko sinoć, na premijeri u dvorani "Sinepleksa Galerija", i beogradsku publiku koja je tu priliku dobila tek nekoliko dana posle one ruske.

- Fantastično je što je način snimanja ovog filma, koji je i sam na granici fantastike, još mnogo neverovatniji nego ono što je u filmu prikazano - rekao je pred premijeru Biković.

Popularni glumac je istakao kako je već svikao da sve što radi u tandemu sa ovim rediteljem uđe u istoriju:

- Naš film "Sluga" postao je te godine najgledaniji u bioskopima u istoriji ruske kinematografije, a "Izazov" je prvi igrani film sniman u kosmosu.

Jedan čovek, Klim je sa glumicom Jurilom Peresild otišao u svemir, i snimajući na Međunarodnoj svemirskoj stanici, četiri stotine kilometara iznad površine Zemlje, njih dvoje odigrali su "uloge" ekipe od ko zna koliko desetina članova, što je po sebi istorijski podvig.

Sam Miloš, u roli hirurga koji se priprema za hitnu operaciju astronauta zaglavljenog u toj stanici, u svemiru nije bio, ali u bestežinskom stanju jeste bivao i po dvadesetak puta dnevno, "padajući" u avionu sa 9 na "samo" 6 hiljada metara nadmorske visine - kako bi ekipa dobila 23 sekunde bestežinskog stanja tokom kojih je trebalo da dolebdi do pacijenta...

Baš kao Biković onoj moskovskoj prošle nedelje, na svetskoj premijeri reditelj Šipenko sinoć se poklonio pred beogradskom publikom.

- Srećan sam što sam ovde, i to baš sa Milošem, a očekujem ono što i uvek, da publika zavoli i ovaj film - otkrio nam je Klim, koji sa našim glumcem i producentom već uveliko planira i treći zajednički projekat.

Nije gost iz Rusije sad prvi put u Srbiji, a Biković ga je kako kaže, ovoga puta proveo, osim kroz beogradska pozorišta, i odabranim ulicama Beograda - koji bi trebalo da postane ne samo jedna od lokacija za snimanje, već je zamišljen i kao jedan od junaka tog budućeg njihovog zajedničkog filma.

Bosiljčić: Istorijski uspeh

MEĐU retkim poznatim ličnostima na sinoćnoj premijeri obreli su se pevačica Jelena Tomašević i njen suprug, glumac Ivan Bosiljčić, ne krijući ushićenje što prisustvuju prvom prikazivanju ovog svemirskog spektakla.

- Ovaj film je definitivno po mnogo čemu istorijski, u svetskim okvirima. No, mislim da bismo mi ovde zaista morali da sagledamo i istorijski uspeh našeg Miloša Bikovića, da najzad osvestimo koliko je jedan naš glumac mnogo uspeo da postigne - naglasio je Bosiljčić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba