IZA SVETLOSTI EKRANA MOBILNOG TELEFONA: Izložba Un(Natural) u galeriji "Beograd"

G. N.

20. 02. 2022. u 17:34

IZLOŽBA Ivana Milenkovića Un(Natural) biće otvorena u četvrtak u prodajnoj galeriji "Beograd" na Kosančićevom vencu. Zainteresovani će moći postavku da pogledaju do 14. marta.

ИЗА СВЕТЛОСТИ ЕКРАНА МОБИЛНОГ ТЕЛЕФОНА: Изложба Un(Natural) у галерији Београд

Privatna arhiva

Parafrazom religioznog slikarstva u ciklusu "Ne(Prirodno)" u kome izolovane svetačke figure obasjava unutrašnje svetlo (samo)spoznaje, Ivan Milenković predstavlja naše savremenike/dvojnike, usamljene pojedince gomile zarobljene i gotovo usisane ekranskom slikom mobilnog telefona.

Portretisane figure, različite fizionomije, individualizovane do sitnih detalja, povezuje zajednički izraz lica usredsređen na ekran i bez bilo koje druge karakteristike i sadržaja jer se, sve to, nalazi u posmatranom, na ekranu, skriveno iza njegove svetlosti.

Ivan Milenković učestvovao je na više od sto grupnih i imao 12 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a od 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)