"RUPE U GLAVI" VANJE BULIĆA: Promocija knjige u kafeteriji "Bukmarker"

D. B. M.

13. 09. 2021. u 20:03

PISAC Vanja Bulić tvrdi da je knjigu "Rupe u glavi" pisao četrdeset godina. Od dana kada je napisao prvi tekst za satirično-humoristične novine "Jež" pa do danas, Vanja je pisao, kako kaže, istinite tekstove koji zvuče kao satira.

РУПЕ У ГЛАВИ ВАЊЕ БУЛИЋА: Промоција књиге у кафетерији Букмаркер

Foto I.Marinković

Ovenčana prestižnom nagradom "Radoje Domanović" kao najbolja knjiga satiričnih priča u 2020. godini, ova zbirka od šezdesetak priča i kolumni poštuje isti princip u pisanju: lagani ulazak u priču sa neočekivanim obrtom na kraju, što oslikava apsurd vremena u kome živimo često ne razlikujući izmaštani od stvarnog života.

A da ne bi sve ostalo samo slovo na papiru, o ovoj zbirci će govoriti u utorak 14. septembra u kafeteriji "Bukmarker" knjižare Delfi SKC njen autor Vanja Bulić, urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović, satiričar i narodni poslanik Aleksandar Čotrić, satiričar Bojan Ljubenović i karikaturista Spiro Radulović. Odlomke iz knjige čitaće glumica Maja Šarenac.

- Što bismo rekli mi Dorćolci, ko pročita ove Vanjine priče, smejaće se, ali to što bude pročitao - uopšte nije za zezanje! - napisao je Radivoje Lale Bojičić, dugogodišnji urednik "Ježa", književnik i satiričar. Uz ovakvu preporuku promocija knjige biće događaj koji će se pamtiti po mnogo čemu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024