SVE SE ODIGRALO PRE 10 GODINA: Kako je ubijen Božidar Nikolić na čijem parastosu se danas desila pucnjava

Novosti online

20. 04. 2021. u 14:31

MARKO N. ranjen je danas na groblju Lešće, na pomenu Božidaru Nikoliću, koji je ubijen pre 10 godina.

СВЕ СЕ ОДИГРАЛО ПРЕ 10 ГОДИНА: Како је убијен Божидар Николић на чијем парастосу се данас десила пуцњава

Foto: N. Skenderija

Nikolić je ubijen 2011. godine, na Slanačkom putu kod Višnjice. Dvojica mladića, u njega i njegovog prijatelja Milana Stevanovića (24) ispalili su više hitaca iz vatrenog oružja.

Do dolaska policije i Hitne pomoći na lice mesta, s više prostrelnih rana i teško povređene Nikolića i Stevanovića je neko privatnim automobilom već prevezao u Urgentni centar. Međutim, Nikolić je izdahnuo na putu do bolnice.

Prema priči očevidaca nemilog događaja, Nikolić i Stevanović su, kao što su i ranije umeli često da rade, sedeli na spratu kafića „Sami“ i pričali. Ništa nije slutilo na nevolju. Oko 22 sata, izašli su napolje. U trenutku kada su nameravali da uđu u svoj metalik „citroen“, novosadskih registarskih tablica NS 337-447, na njih su pucali.

„Sačekuša“ za Nikolića i Stevanovića je bila ranije isplanirana. Navodno, u polumraku, u neposrednoj blizini izlaza iz kafića „Sami“, sačekala su ih dvojica napadača, obučena u crne jakne, s kacigama na glavama, na kros motoru. Kad su ih ugledali, ubice su upalile motor i dale pun gas. U prolazu su bukvalno izrešetale Nikolića, Stevanovića i njihov automobil, o čemu su svedočile brojne čaure, polupano staklo na vozilu i mnogo krvi...

Posle zločina, napadači su se odvezli u nepoznatom pravcu.

Na licu mesta, osim policije koja je ubrzo stigla, vršila uviđaj i saslušavala brojne svedoke iz kafića, tada se okupilo nekoliko Nikolićevih i Stevanovićevih sugrađana. Niko od njih, međutim, nije želeo javno da komentariše mogući motiv nemilog događaja. Ali, niko nije ni krio da su i Nikolić i Stevanović bili „nezgodni“ i da je, najverovatnije, uzrok njihovog stradanja osveta, odnosno neraščišćeni računi sa nekim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest