OPLJAČKALI ZLATARU U DIZELDORFU: Uhapšena četvoročlana kriminalna grupa

N. B.

22. 12. 2020. u 12:09

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova noćas su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili N. S., N. B., S. Š. i A. J., zbog sumnje da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe od 14. do 21. decembra ove godine u Dezeldorfu i u Beogradu, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i razbojništvo.

ОПЉАЧКАЛИ ЗЛАТАРУ У ДИЗЕЛДОРФУ: Ухапшена четворочлана криминална група

Foto: Depositphotos

- Osnovano se sumnja da je organizator navedene organizovane kriminalne grupe N. S., a po prethodnom dogovoru sa N. B. organizovao S. Š. i A. J. koji su iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. decembra u Dizeldorfu sa nepoznatom osobom opljakali juvelirnicu "Breguet". Tom prilikom oni su oduzeli skupocene markirane ručne satove u vrednosti od tri miliona evra - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Osumnjičeni N. S. uhapšen je u Beogradu kada je sedam skupocenih računih satova, koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju, marke "breguet" vrednosti od 352.440. evra predao radi dalje prodaje N. B., a od koga su predmetni satovi i privremeno oduzeti. S. Š. i A. J. uhapšeni su u neposrednoj blizini stana gde živi N. S..

- Službenici SBPOK su na ruci N. S., pronašli i oduzeli jedan sat marke "Breguet", dok su pretresom stana koji koristi u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, iste marke, kao i jednu zlatnu narukvicu, vrednosti više od 2.700.000 evra - piše u saopštenju. - Ministarstvu spoljnih poslova Srbije od kolega iz Nemačke dobijena je potvrda da su tokom pljačke ukraden 41 ručni sat i jedna narukvica marke "Breguet".

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBISTVO U NOVOM SADU: Muškarac izbo ženu, pa digao ruku na sebe