BOMBAŠ MORA NA LEČENJE: Sud u Somboru izrekao meru Dragomiru P. (28) iz Srbobrana

Lj. P.

11. 05. 2021. u 20:05

REŠENjEM Višeg suda u Somboru, meštaninu Srbobrana Dragomir P. (28), okrivljenom da je 20. oktobra prošle godine, oko 21 čas bacio ručnu bombu ispred Policijske stanice u Srbobranu, izrečena je mera bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

БОМБАШ МОРА НА ЛЕЧЕЊЕ: Суд у Сомбору изрекао меру Драгомиру П. (28) из Србобрана

Dragomir P.

Okrivljenom je ova mera izrečena zbog toga što je u stanju neuračunljivosti počinio izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Istim rešenjem, određeno je da će sud obustaviti izrečenu meru kada utvrdi da je prestala potreba za lečenjem i čuvanjem u zdravstvenoj ustanovi.

Njegov branilac se, prema rečima Manele Operte Podunavac, portparola Višeg suda u Somboru, žalio na to rešenje, pa se predmet trenutno nalazi u Apelacionom sudu u Novom Sadu, koje treba da donese odluku povodom žalbe.

Dvadesetsedmogodišnjak je uhapšen ubrzo posle nemilog događaja, a na saslušanju pred tužiocem, on je izneo svoju odbranu, ali se iz njegove priče, kako saznajemo, nije moglo zaključiti šta je pravi motiv bombaškog napada na Policijsku stanicu. Navodno je rekao da je tim činom hteo da skrene pažnju policiji na koronu, pominjao je ženidbu, pa čak i da ga prate dronovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista