SVUDA JE BILO KRVI: Suđenje Jeleni Špagović za ubistvo Majde Garović – Pao mi je mrak na oči, udarala sam je šoljom i činijom!

S. J. MATIĆ

07. 10. 2021. u 16:42

NISAM imala nameru da ubijem Majdu. Znale smo se godinama i dogovorile da tog dana dođe kod mene u stan.

СВУДА ЈЕ БИЛО КРВИ: Суђење Јелени Шпаговић за убиство Мајде Гаровић – Пао ми је мрак на очи, ударала сам је шољом и чинијом!

Foto: Privatna arhiva

Posvađale smo se i zapretila mi je da će da kaže mom bivšem suprugu da joj dugujem novac. Gurnula sam je, a i ona je mene. Uzela sam šolju i dva puta je udarila. Počela je da krvari. Bilo je baš mnogo krvi. Pao mi je mrak na oči, izgubila sam kontrolu nad sobom. Udarila sam je činijom, koju sam donela iz kuhinje. Kajem se zbog toga što sam uradila.

Ovo je danas iznoseći odbranu u Višem sudu ispričala Jelena Špagović, optužena za teško ubistvo na svirep način i iz koristoljublja starice Majde Garović u Zemunu u junu 2019. godine. Njoj je suđenje krenulu ispočetka, jer se promenilo sudsko veće, a nova predsedavajuća sudija Ana Trifunović je želela neposredno da čuje njenu odbranu, a ne samo da čita šta je ranije izjavila. Međutim, kad je pričala o ubistvu, Jelena Špagović se rasplakala.

- Psihički sam loše, naročito poslednjih mesec dana od kad mi je preminuo otac - kazala je Špagović. - Nisam u stanju dalje da pričam, ostajem pri svemu što sam ranije rekla.

Ipak, nastavila je vrlo racionalno i smireno da odgovara na pitanja zamenika tužioca i suda. Ispričala je da joj je tužilac iz Sremske Mitrovice koji je vodio istragu ponudio da sklope sporazum i da dobije sedam - osam godina zatvora ako sve detaljno ispriča.

- Ja sam po savetu advokata na to pristala, ali je moja izjava zloupotrebljena i posle sam optužena za teže krivično delo - kazala je Špagović, navodeći da ne priznaje da je počinila teško ubistvo iz koristoljublja. - Nisam je ubijala satima. Sve ukupno, od kad je ušla kod mene u stan, pa do mog izlaska prošlo je tri do četiri sata. Uzela sam nakit, koji je spao sa njenog tela i prodala, ali bez ideje da zaradim, već da prikrijem tragove. Nisam rekla tužiocu u Mitrovici da sam koristila gajtan i davila je. To je izvučeno iz konteksta.

NAPAD NA TUŽIOCA

KAD je bila kratka pauza u suđenju sestra Jelene Špagović verbalno je u hodniku Palate pravde napala zamenika tužioca. Rekla joj je "sram te bilo" i opsovala je. Na to je tužilac zatražila od sudske straže da je zaštite, pa su oni tu devojku izveli napolje. Tada je u hodniku neko glasno dobacio da se Jelenin otac ubio.

Jelena Špagović je po optžnici posle ubistva Majde Garović spakovala njeno telo u kofer i odvezla ga u Krčedin, ubacila u kontejner i zapalila. Telo je pronađeno nekoliko dana kasnije.

U sudnici je ispričala da je kad se vratila u Zemun sa bivšim suprugom i sinom išla da detetu kupe sandalice, jer su mu trebale. Ona je od Majde pozajmila 3.200 evra i dogovor je bio da joj mesečno vraća po 200 evra. Kaže da misli da je trebala da joj vrati još 1.800 evra, a da je tog dana imala da joj da samo 900 evra.

Foto: Privatna arhiva

Ubijena Majda Garović

U sudu je danas svedočio Jelenin brat Momčilo Dujović, koji je rekao da je u početku i on bio okrivljen, ali je osobođen optužbi. Kazao je da nema nikakve veze sa tim ubistvom, da nije znao za zločin i da nije imao nameru da išta prikriva.

PROTEST MAJDINOG SINA

PRED kraj iznošenja odbrane Jelene Špagović u sudnicu je prilično iznerviran upao sin ubijene Majde Dejan Garović. On se bunio zašto kao jedini član porodice oštećenih ne može da prisustvuje tom delu suđenja, već čeka ispred sudnice i vikao je: "Ovo je sramota!"

Straža ga je brzo izvela napolje, a sudija je kazala da mu je već na pripremnom ročištu objasnila da on ne može da sluša iznošenje odbrane optužene, jer će biti svedok i da zakon to ne dozvoljava. Tek kad on da iskaz, može da prisustvuje pretresima. Upozorila ga je da ubuduće poštuje sud.

Do njegove zabune je došlo, jer je prethodni sudija Zoran Đorđević Garoviću dozvolio da bude u sudnici i sluša kad je u decembru prošle godine Jelena Špagović iznosila odbranu i njemu sad nije bilo jasno zašto su mu to sad odjednom zabranili.

Kad je prozvan u sudnici je rekao da ostaje pri starom iskazu.

- Sa sestom sam tad bio u dobrim odnosima, pomagali smo se i često sam joj čuvao dete. Zvala me i rekla da mora da kreči, da gazda hoće da kupi nov nameštaj i da dođem da joj pomognem da izbaci stari. Kad sam došao zajedno smo izneli plavu fotelju, malo veću, preko koje je bio čaršaf, ali se ja tad nisam pitao zašto. Ostavili smo je pored kontejnera ispred zgrade i otišao sam kući. U tom periodu posle i do hapšenja nisam primetio da se išta promenilo u Jeleninom ponašanju ili materijalnom stanju - ispričao je Dujović.

Inače, kasnije je utvrđeno da je fotelja koju su iznosili bila je sva od krvi.

Inače, za krivčno delo teško ubistvo maskimalna kazna je 40 godina zatvora, dok je za obično ubistvo maskimalnakazna 15 godina zatvora.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Sahrana porodice Đokić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a