NESREĆA KOD LOZNICE: Voz udario u frezu, vozač teško povređen

V.M.

16. 05. 2021. u 15:19 >> 20:31

NA pružnom prelazu u Gornjoj Koviljači, kod Loznice, teretni voz je udario Milana M. iz obližnjeg sela Trbušnice, koji je vozio frezu, potvrđeno je "Novostima".

НЕСРЕЋА КОД ЛОЗНИЦЕ: Воз ударио у фрезу, возач тешко повређен

Foto Instagram

Meštani Trbušnice, kod Loznice, Milan N. prebačen je juče hitno u lozničku Opštu bolnicu, pošto je na frezu koju je vozio naleteo voz koji se kretao iz pravca Šapca prema Zvorniku, na delu pruge Ruma - Šabac - Loznica - Mali Zvornik. Voz je, kako saznajemo, udario na deo freze gde je sedeo vozač, koji je tom prilikom dobio teške telesne povrede, kako kažu u policiji. Povrede, srećom, nisu opasne po život. Sreća je i što freza nije potpuno bila na prelazu, već na jednom delu.

Udes se dogodio na pružnom prelazu bez rampe, nedaleko od škole u Gornjoj Koviljači, gde je potreban baš dobar oprez vozača. Pružni prelaz je, navodno, propisno obeležen. Samo nekoliko stotina metara dalje, ka Malom Zvorniku, postoji pružni prelaz sa rampom, a potom ima još jedan bez rampe, između sela Brasina i Donja Borina.

Vozovi, inače, puštaju blagovremeno sirenu kada sledi prelaz na ovakvim mestima. Svako opuštanje vozača može da bude kobno. Na ovim prelazima bilo je, poslednjih godina, više udesa zbog nepažnje vozača. Sada bi vozači, kažu meštani, morali da budu još oprezniji, jer je pruga kompletno rekonstruisana, pa vozovi idu brže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)