MILEN PREMINUO U CISTERNI, IVAN ČUDOM OSTAO ŽIV: Šta je mogući uzrok velike tragedije u kompaniji "Vino Župa" u Aleksandrovcu (FOTO)

S. BABOVIĆ

16. 06. 2022. u 21:30

BEŽIVOTNO telo radnika Milena Lukovića (58) nađeno je jutros na dnu betonske cisterne fabrike "Vino Župa" u Aleksandrovcu, a nedaleko od nesrećnog čoveka ležao je njegov povređeni kolega Ivan Đokić (38).

МИЛЕН ПРЕМИНУО У ЦИСТЕРНИ, ИВАН ЧУДОМ ОСТАО ЖИВ: Шта је могући узрок велике трагедије у компанији Вино Жупа у Александровцу (ФОТО)

Foto: S. Babović

Kobnog jutra, njih dvojica obavljala su rutinsko čišćenje betonske cisterne vina, čija je zapremina oko 50.000 litara. Šta je uzrok ove tragedije, istražuje Osnovno javno tužilaštvo u Brusu, čiji su nadležni obavili uviđaj sa pripadnicima Policijske stanice Aleksandrovac.

Kako saznajemo, Luković i Đokić nisu dobili nalog da uđu u cisternu. Sada se spekuliše da je jedan od njih dvojice možda prvi sišao po ključ konstrukcije, koji je pronađen u betonskom sudu, i završio u cisterni, a da je zatim za njim, kako bi mu pomogao, u sudu završio i drugi radnik. Istraga će pokazati da li su jaka isparenja ugljen-dioksida možda bila uzrok smrti.

Foto: S. Babović

Misterija Ključ konstrukcije nađen u cisterni

- Brzo se reagovalo, obojica su izvučena, ali, nažalost, Lukoviću nije bilo spasa - navodi, za "Novosti", Rade Jevtović, direktor kompanije "Vino Župa".

- Oni su bili u rutinskom pranju prazne cisterne. Trebalo je da je operu, ali ne i da u nju ulaze. To su, zasada, informacije koje imam, ali ne znam razlog zašto su se našli na dnu betonskog suda, zašto su silazili i šta je bio uzrok.

Foto: S. Babović

Rade Jevtović

Jevtović dodaje da se nesreće ove vrste nikada nisu dogodile u krugu fabrike i ističe da nije bilo curenja gasa, niti opasnosti po druge radnike.

Povređeni Đokić sanitetom aleksandrovačkog Doma zdravlja transportovan je u Opštu bolnicu Kruševac.

VOLjEN I POŠTOVAN

MILEN je za sobom ostavio neutešnu porodicu. Imao je dva sina. Koliko je bio voljen i poštovan, videlo se već nekoliko sati posle nesreće, kada su u kuću ožalošćenih u Aleksandrovcu, u velikom broju, počeli da dolaze uplakani prijatelji, rodbina i kolege.

- Pacijent je primljen u Hiruršku ambulantu, bio je svestan, ali nije mogao da ispriča kako je došlo do povređivanja. Od vidljivih povreda, ima oguljotine po licu i rane na potiljku - navodi anesteziolog dr Savko Marković, pomoćnik direktora Opšte bolnice.

- Rane su mu zašivene, dobio je adekvatnu medikamentozu, radiološki je obrađen i sada se nalazi na Hirurškom odeljenju. On je stabilnih vitalnih parametara, radi se dalja dijagnostika i kliničko stanje se non-stop prati.

Foto: S. Babović

 

Lukovići, koji su u izgubili glavu porodice, ne mogu da poveruju da su jutros poslednji put videli Milena.

- Moj brat je bio radan čovek, pošten, dobar domaćin, sve što treba - govori, za "Novosti", Nikola Luković, Milenov rođeni brat. - Radio je više od 30 godina u fabrici, bio je iskusan, stvarno ne znamo šta se dogodilo, još smo u neverici.

BONUS VIDEO - PRVI SNIMCI SA LICA MESTA; Nesreća u fabrici "Vino Župa"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024