OGLASIO SE DIREKTOR: Posle incidenta kod Tehničke škole u Železniku

B.B.

23. 11. 2023. u 14:11

POSLE incidenta, koji se dogodio jutros ispred Tehničke škole u Železniku, za "Novosti" se u pismenoj izjavi oglasio direktor škole Aleksandar Dragutinović.

ОГЛАСИО СЕ ДИРЕКТОР: После инцидента код Техничке школе у Железнику

Foto N. Skenderija

- U četvrtak,  pre početka nastave, na putu do škole, van školskog dvorišta, desio se incident u kojem su učestvovala dva učenika drugog razreda. Jedan učenik je oštrim predmetom povredio drugog - naveo je Dragutinović. - Odmah po saznanju, rukovodstvo škole je obavestilo hitnu pomoć, roditelje učenika, predstavnike MUP-a i nadležne u Ministarstvu prosvete. Učeniku je ukazana prva pomoć u školi do dolaska ekipe hitne pomoći, koja ga je odvezla u Urgentni centar. Prema poslednjim informacijama stanje učenika je stabilno.

Dragutinoviće je istakao da su pripadnici MUP-a blagovremeno reagovali. Uzete su izjave zaposlenih u školi. MUP će dalje sprovoditi mere iz svoje nadležnosti.

- Škola je odmah nakon događaja sazvala Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, na kome će se sprovesti sve mere propisane Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja - rekao je Dragutinović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave