DETALJI HAPŠENJA KASKADERA OSUMNJIČENOG ZA SILOVANJE: Žrtve maloletnice koje su noćile u objektima pored ergele, već bio hapšen

Z. U.

13. 09. 2022. u 11:56

SUVLASNIK konjičkog kluba MBM u Lipovačkoj šumi, trener u konjičkom sportu i bivši kaskader M. Đ. (68) uhapšen je u koordinisanoj akciji inspektora 3. odeljenja beogradske kriminalističke policije, inspektora iz policijske stanice Barajevo i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da je u prethodnih 11 godina seksualno napastvovao najmanje 10 devojčica i devojaka.

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА КАСКАДЕРА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА СИЛОВАЊЕ: Жртве малолетнице које су ноћиле у објектима поред ергеле, већ био хапшен

Foto: N. Skenderija/Depositphotos/Ilustracija

M. Đ. je osumnjičen za jedno silovanje, jedno silovanje u pokušaju i više dela  nedozvoljene polne radnje.

Konkretno, M. Đ. je osumnjičen za silovanje maloletnice 2010. godine, pokušaj silovanja maloletnice 2018. godine. Takođe, osumnjičen je za nedozvoljene polne radnje 2013. i 2014. godine kada su žrtve bila deca i krajem 2021. godine za još tri krivična dela nedozvoljene polne ranje, pri kojima su žrtve bile jedna maloletna i dve punoletne osobe.

Još tri slučaja su zastarela za krivično gonjenje osumnjičenog, jer nisu prijavljene na vreme, ali će izjave žrtava najverovatnije biti korišćene u postupku pred sudom.

Kako saznajemo, žrtve su se odlučile da prijave osumnjičenog jer imaju poverenja u policiju i tužilaštvo.

Osumnjičeni se tereti da je nezakonite radnje sprovodio u prostoru ergele i konjičkog kluba u Lipovačkoj šumi.

Uglavnom je seksualno napastvovao maloletnice koje su tokom vikenda zbog večernjih i jutarnjih treninga noćile u objektima u okviru ergele konjičkog kluba. Osumnjičeni je većinu žrtava više puta seksualno napastvovao, pokazuju prvi rezultati istrage, na osnovu svedočenja žrtava.

Inače, osumnjičeni je zbog istih krivičnih dela već bio uhapšen 2011. godine, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen 2016. godine.

Osumnjičenom M.Đ. je određeno zadržavanje do 48h i u sredu će biti priveden Višem javnom tužilaštvu na saslušanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a