POSLE TUČE MIGRANATA KOD KIKINDE: Dvojica muškaraca i dalje u teškom stanju

R. Š.

05. 10. 2021. u 12:59

DVOJICA migranata koja su učestvovala u tuči, koja se u nedelju pre podne dogodila u Prihvatnom centru kod Kikinde, i tom prilikom su teže povređeni, i dalje su u teškom zdravstvenom stanju i nalaze se na Intezivnoj nezi Opšte bolnice u ovom gradu.

ПОСЛЕ ТУЧЕ МИГРАНАТА КОД КИКИНДЕ: Двојица мушкараца и даље у тешком стању

Foto: R.Šegrt

 Treći je radi operacije prebačen na kliniku u Novi Sad, a četvrti se oporavlja na Hirurgiji bolnice u Kikindi.

- Jedan od njih, Pakistanac, ima povrede jetre i operisan je još u nedelju, a drugi ima teške povrede plućne maramice. Obojica su i dalje u teškom opštem stanju, ali su stabilni i više nisu životno ugroženi. Osim njih, još jedan pacijent ima ozbiljnije povrede i to lica, tačnije kostiju lica, i iz naše bolnice prebačen je u Novi Sad, na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju radi operacije – objasnio je za “Novosti” anesteziolog dr Vladimir Prunić.

Na lečenju u kikindskoj bolnici, na odeljenju Hirurgije, oporavlja se još jedan pacijent koji je povrede zadobio u sukobu u nedelju pre podne.

Kako smo već izveštavali, tuča migranata izbila je u nedelju pre podne, u Prihvatnom centru kod Kikinde, i u sukobu je učestvovalo desetak azilanata, koji su u sukobu koristili noževe i druge metalne predmete. Šestorica su prebačena na lečenje u bolnicu, od kojih su dvojica sa lakšim povredama otpuštena.

Ovaj Prihvatni centar za migrante je tranzitnog karaktera, ali je u njemu daleko više stranaca od predviđenog broja od oko 250 osoba. Nekada su ovde bile smeštene porodice, a sada su to uglavnom samci. Sukobi su česti, a samo ove godine dogodile su se dve masovne tuče, jedna sada, a prva početkom februara, kada su učesnici zadobili ozbiljne povrede.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO:

Pucnjava kod Delta sitija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!