SRBIN PLAĆENIK VEĆ ISKUSIO ROBIJU! Obijao i krao po Malti, pa sve priznao policiji

Novosti online

02. 06. 2021. u 21:12

ALEKSANDAR Stojanović, srpski plaćenik koji je u pritvoru zbog ubistva Egipćanina počinjenog septembra 2018. na Malti, već je robijao u ovoj zemlji vitezova. Tada je pre izricanja presude priznao krivicu.

СРБИН ПЛАЋЕНИК ВЕЋ ИСКУСИО РОБИЈУ! Обијао и крао по Малти, па све признао полицији

Foto: Printscreen

Srbin je 15. decembra 2015. godine osuđen na Malti na devet meseci zatvora nakon što je priznao da je samo tri dana ranije počinio pljačku u Sent Juliansu, navode malteški mediji. Tada je bio optužen za krađu torbe u kojoj su se nalazili „ajfon“, dva mobilna telefona „nokia“, navigacija i mala kamera. Ove stvari je pokupio iz parkiranog “lend rovera“, koji je prethodno obio. Sud je procenio da je vrednost ukradene robe oko 1.200 evra.

Sada, Stojanovića čeka daleko ozbiljniji sudski proces sa optužbama za brutalno ubistvo Valida Salaha Abdel Motaleba Mohameda (42) iza kojeg se krije rat za tržište narkoticima. U Egipćanina, koji je imamo podeblji policijski dosije zbog trgovine narkoticima i pretnjom supruzi, Stojanović je pucao za 5.000 evra.

Telo Egipćanin, prve žrtve zločina u 2018. godini, otkriveno je 15. januara u 7.45 sati u blizini kapele Svetog Dimitrija na malteškom ostrvu Gozo. Ubijen jeiz pumparice, a na mestu zločina pronađene su i patrone 12 milimetara.

Istraga je odmah rekonstruisala zadnje sate života žrtve: u Viktoriji je parkirao automobil na glavnom putu, seo u drugo vozilo pa zapalio cigaretu. Neko vreme je razgovarao sa vozačem, a onda su se odvezli. Stojanović je uhapšen tek 21. maja i odmah je negirao da je ubica. Ali, njegov dojučerašnji cimer ga je odao i objasnio kako je Srbin za ubio Egipćanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)