STRUJA JEFTINIJA OD 1. MAJA: EPS radi na korekciji cene, evo kome stižu niži računi

Novosti online

18. 03. 2024. u 10:41

VRŠILAC dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Dušan Živković izjavio je da će struja za privredu pojeftiniti, a da će cena za stanovništvo u narednom periodu ostati ista.

СТРУЈА ЈЕФТИНИЈА ОД 1. МАЈА: ЕПС ради на корекцији цене, ево коме стижу нижи рачуни

Foto AP

On je rekao da se, kada je reč o ceni za privredu, sa Ministarstvom rudarstva i energetike intenzivno radi na izmeni metodologije kojom će se od 1. maja formirati cena električne energije za komercijalne kupce, odnosno privredu.

Prema njegovim rečima, nova metodologija za formiranje cena za komercijalne kupce pružiće mnogo fleksibilnosti, jer će se izbeći drastične razlike u odnosu na tržište i u vreme niskih kao i u vreme visokih cena.

- Nova metodologija stvoriće prostor da se prate kretanja na tržištu i to u oba smera, i kod padova, ali i kod skokova cena. Biće mnogo sigurniji i EPS i kupci - rekao je on.

Kada je reč o prvom vetroparku EPS-a u Kostolcu, rekao je da je prvi brod sa elisama za ovaj vetropark nedavno krenuo iz Kine, i da se, iako su transportne rute produžene zbog rata sa piratima, očekuje da vetropark u Kostolcu počne da radi u prvom kvartalu ove godine.

(Kurir.rs/Dnevnik)

BONUS VIDEO: PONOVO RADI VULKAN: Ponovo proradio vulkan na Islandu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu