PUTIN PRODUŽIO PREHRAMBENI EMBARGO NA 2024. GODINU: Ukaz predsednika stupio na snagu

Novosti online

18. 09. 2023. u 17:19

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin produžio je do 2024. godine ruski prehrambeni embargo, uveden kao odgovor na međunarodne sankcije još 2014. godine, odgovarajući ukaz objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

ПУТИН ПРОДУЖИО ПРЕХРАМБЕНИ ЕМБАРГО НА 2024. ГОДИНУ: Указ председника ступио на снагу

Foto: Tanjug/AP

„Odluka: Produžiti od 1. januara do 31. decembra 2024. godine važenje određenih posebnih ekonomskih mera predviđenih Ukazom predsednika Ruske Federacije od 6. avgusta 2014. br. 560 o primeni određenih posebnih ekonomskih mera za osiguravanje bezbednosti Ruske Federacije“, navodi se u dokumentu.

Ukaz stupa na snagu danom potpisivanja.

Embargo na prehrambene proizvode uveden je protiv zemalja koje su uvele ili podržale antiruske sankcije u vezi sa prisajedinjenja Krima. U početku se odnosio na proizvode iz SAD, EU, Australije, Norveške i Kanade. Od 13. avgusta 2015. godine na spisku ovih zemalja nalazile su se Albanija, Crna Gora, Island i Lihtenštajn, koji su se pridružili antiruskim sankcijama, a od 1. januara 2016. godine – Ukrajina. U decembru 2020. trgovinski embargo je proširen na Veliku Britaniju, koja je izašla iz EU.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MISTERIJA DIVLJEG DETETA IZ BOSNE: Odraslo među vukovima, lovci ga našli u šumu kako ide četvoronoške i REŽI