MEDIJI OTKRIVAJU: Ovo su detalji devetog paketa sankcija EU protiv Rusije

Novosti onlajn

06. 12. 2022. u 16:30

EVROPSKA komisija namerava da u okviru devetog paketa sankcija protiv Rusije predloži zabranu novih ulaganja u ruski rudarski sektor, piše britanski list „Fajnenšel tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore.

МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Ово су детаљи деветог пакета санкција ЕУ против Русије

Foto AP

- Evropska komisija bi trebalo da predloži zabranu novih ulaganja u ruski rudarski sektor u okviru novog paketa sankcija - piše list, navodeći da će u okviru te zabrane biće predviđeni izuzeci.

Prema pisanju lista, paket takođe uključuje zabranu transakcija sa još tri ruske banke.

Drugi elementi nacrta novog paketa sankcija EU protiv Rusije uključuju zabranu emitovanja četiri ruska kanala, kontrolu izvoza robe dvostruke namene u vrednosti većoj od 2,3 milijarde evra, kao i zabranu poslovanja sa ruskim marketinškim kompanijama i kompanijama za istraživanje tržišta, piše „Fajnenšel tajms“.

Ranije su izvori iz Brisela saopštavali da je Evropska komisija predstavila državama-članicama EU deveti paket antiruskih sankcija, koji će pogoditi finansijske strukture. Naime, na novoj listi sankcija navodno se nalazi 180 organizacija među kojima su banke, medijske i tehnološke firme. Takođe se pretpostavlja da bi najnoviji paket sankcija mogao da bude dogovoren tokom sastanka ministara spoljnih poslova EU 12. decembra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (2)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu