BEZ RUSIJE NEMA ŽIVOTA: Do kada Italija ne može bez Moskve?

Novosti online

28. 11. 2022. u 20:45

ŠEF italijanske energetske kompanije Eni Klaudio Deskalci rekao je da će potpunu nezavisnost od ruskog gasa biti moguće postići tek 2025. godine.

БЕЗ РУСИЈЕ НЕМА ЖИВОТА: До када Италија не може без Москве?

Foto: Profimedia

Sada je udeo goriva iz Ruske Federacije na tržištu 50%.

- Odmah smo počeli da tražimo alternative u februaru, dopirući do Afrike, Bliskog istoka, Dalekog istoka i SAD. Problem je rešen, jer smo već uspeli da zamenimo 50 odsto od 21-23 milijarde kubnih metara ruskog gasa, a 2025. će biti zamenjeno 100 odsto - rekao je Deskalci.

Prema njegovim rečima, sledeće godine potražnja Italije za gasom iz Rusije i dalje će ostati na nivou od 6-7%. To bi, dodao je, otežalo potpuno napuštanje resursa.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

VEĆ OSAM MESECI U BOLNICI: Od čega boluje Moka Slavnić - Vratila mi se vera u Boga, molim se u bolničkoj kapeli