SPEKTAKL ZA DAN DRŽAVNOSTI: Vučić prisustvovao "Oživljavanju" Starog dvora

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 02. 2024. u 18:03

U OKVIRU obeležavanja Dana državnosti i svečanosti dodele sretenjskih priznanja večeras je počeo multimedijalni program "Oživljavanja" zgrade Starog dvora kome prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СПЕКТАКЛ ЗА ДАН ДРЖАВНОСТИ: Вучић присуствовао Оживљавању Старог двора

Foto: N. Skenderija

Vizuelni performans pod nazivom "Slava i trajanje" predviđa da se putem 3D svetlosne animacije na fasadi zgrade Starog dvora ožive motivi ustanka, ustava, simboli državnosti.

Okupljenima che se kroz glas glumca obratiti Karađorđe, a reč je o adaptaciji teksta iz drame Đure Jakšića "Stanoje Glavaš".

Putin: U Rusiji nema saosećanja za naciste niti će ga ikada biti Saosećanja u Rusiji za naciste nema niti će ga biti, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin. On je u razgovoru sa radnicima fabrike teške industrije Uralvagonzavod naveo da su antiruski nastrojeni političari u Ukrajini preuzeli vlast posle raspada Sovjetskog Saveza, prenosi TASS. ''Drsko su se ponašali i imali su podršku iz inostranstva, pre svega od SAD. To je razlog što se desilo sve što je bilo. Oni koji su nekad sarađivali sa nacistima ostali su na svojim pozicijama i sada rade isto'', rekao je Putin.

Multimedijalni umetnik Dušan Jovović rekao je ranije danas za Tanjug da će na zgradi Starog dvora, uz pomoć novih tehnologija i digitalne umetnosti biti prikazan mali deo naše bogate kulture i umetnosti kojima se ponosimo širom sveta.

Predsednik Vučić će večeras u zgradi Predsedništva uručiti odlikovanja zaslužnim pojedincima i insitucijama povodom Dana državnosti Srbije.

Posle dodele odlikovanja Reprezentativni orkestar Garde i Policijski orkestar prirediće Promenadni koncert od Kalemegdana do Trga Republike.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (48)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)