STIŽU NAM JAKI PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Ovi predeli Srbije su prvi na udaru

Novosti online

21. 10. 2023. u 19:29

U SRBIJI je i dalje veoma toplo, a temperature drugi dan zaredom prelaze 30°C. U toku večeri očekuje se i jače naoblačenje.

СТИЖУ НАМ ЈАКИ ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Ови предели Србије су први на удару

Foto: Profimedia/Ilustracija

U toku večeri u svim predelima Srbije očekuje se umereno do potpuno oblačno, ali i dalje veoma toplo, uz južni i jugozapadni vetar. Vetar će i dalje biti fenskog efekta, ali slabijeg intenziteta nego u prethodna 24 sata.

Nešto svežija vazdušna masa prodraće do severa i zapada Srbije, dok će veoma topla odmaknuti ka istoku.

U ovom času veoma obilna kiša sa jakim pljuskovima i grmljavinom pada u oblasti Jadrana, BiH i Hrvatske.

Ovaj padavinski sistem premešta se u južnoj i jugozapadnoj visinskoj struji prema severu i tokom večeri zahvatiće zapadnije predele Srbije.

Dakle, u toku večeri kiša i pljuskovi očekuju se u Bačkoj, Sremu, Mačvi, u Podrinju, u Kolubarskom okrugu i na zapadu i jugozapadu Srbije.

Ponegde se očekuju i jači pljuskovi, a na jugozapadu Srbije pljuskovi će biti praćeni i grmljavinom.

U ostalim predelima Srbije očekuje se suvo, ponegde sa slabom kišom, a kasnije tokom večeri i noći kiša se ponegde očekuje i u ostalim predelima Srbije, navodi u svojoj prognozi meteorolog Đorđe Đurić.

Osim veoma tople vazdušne mase, sa severa Afrike do našeg područja stigle su i čestice pustinjskog peska iz Sahare, pa se u predelima sa padavinama očekuje prljava kiša, a što će najviše biti vidljivo na vozilima.

Trenutne temperature u Srbiji kreću se od 18°C na severu i zapadu Bačke do 27°C na jugoistoku Srbije, u Beogradu je 24°C. Zlatubor meri 19°C, Sjenica 18°C, a Kopaonik 14°C.

Veoma toplo očekuje se i tokom večeri, uz temperature od 16 do 24°C, u Beogradu do kasno u noć biće iznad 20°C.

Za razliku od prethodne noći koja je u mnogim predelima bila tropska, uz temperature iznad 20°C, u noći pred nama temperature će opasti ispod 20°C, ali će i dalje biti visoke za ovo doba godine, uz minimalne vrednosti pred jutro od 11 do 17°C.

Drugi dan vikenda biće sunčaniji, posle podne uz više oblačnosti, a pred kraj dana i tokom večeri biće i kiše, ponegde i pljuskova sa grmljavinom. Tada će i južni i jugozapadni vetar biti u skretanju na severozapadni, uz dalje osveženje i prestanak fenskog efekta, ali ostaće i dalje natprosečno toplo vreme.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: NE ZNAMO KO MOŽE BOLjE OD PREDSEDNIKA: Šapčani za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)