MINISTAR prosvete Branko Ružić izjavio je večeras da će Radna grupa tog ministarstva 20. decembra izaći sa konkretnim predlozima za borbu protiv nasilja u školama, a da je, za sada, jedino izvesno da će tražiti veći broj pedagoga i psihologa u školama.

Si

08.12.2022. 08:30

Nasilje u školama se može sprečiti samo odstranjivanjem nasilnika iz škola. To,psiholozi,pedagozi....to je čist promašaj jer neće dati nikakvih efekata. Nasilnik se postaje onda kada porodica apsolutno zataji. Jesam apsolutno da se škola bavi samo obrazovnim radom a da se vspitanjem bavi pre svega porodica.Pogotovu srednje škole "nisu obavezne",pa svaki nasilnik treba biti šutnut i to odmah.Uvesti takođe testiranja prilikom upisa u srednje škole,a i tokom čitavog srednjeg obrazovanja na narkotike,pa ko se upusti u ovu avanturu,takođe šut karta odmah.Srednja škola je vreme regrutacije narkomana i to se tako može sprečiti.

Slaven

08.12.2022. 09:59

E sad ministre,te pedagoge i psihologe zaposliti aktivno tako sto treba uvesi jedan cas nedeljno.gde ce naizmenicno isti pricati sa djacima.A.ne da oni pricaju pojedinacno zavisno od.dogadjaja. Znaci.jedan.cas u.nedelji.da se deca vrate sebi,To uvesti i.osnovne i u srednje skole.