"SITUACIJA U RAŠKI TEŠKA, NA TERENU I VOJSKA": Preventivno evakuisana žena, nema žrtava

Novosti online

21. 11. 2022. u 11:21

PREDSEDNIK Opštine Raška Nemanja Popović kaže da je uvedena vanredna situacija u devet sati zbog toga što je prethodna dva dana pala velika količina vode, došlo je do porasta nivoa reka i bujičnih potoka, to je uzrokovalo da veliki broj kuća bude ugrožen.

СИТУАЦИЈА У РАШКИ ТЕШКА, НА ТЕРЕНУ И ВОЈСКА: Превентивно евакуисана жена, нема жртава

Foto: Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

- Nema žrtava, ali smo morali stariju ženu da evakuišemo iz preventivnih razloga - rekao je Popović.

Reka Raška je u boljoj situaciji od Ibra, koji nadolazi i pravi probleme u slivu, kaže predsednik Opštine Raška.

- U konstantnom smo dogovoru sa Štabom za vanredne situacije u Kraljevu, koji nam mnogo pomaže. Bilo je i odrona. Jutros je bio odrona na putu Radošiće-Kaznoviće, koji je saniran, ekipe su na terenu. Uključen je i garnizon vojske u Raški - rekao je Popović.

Situacija u vezi sa snabdevanjem vodom je bila teška juče, snabdevamo se iz planinske reke, koja je juče bila uvećana. Danas pokušavamo da rešavamo deo po deo, ulazimo u redovno vodosnabdevanje, angažovali smo cisterne - kaže Popović, dodajući da škole i vrtići rade.

(RTS)

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...