FORUM BEOGRADSKIH GIMNAZIJA: U dežurstva na polaganju državne mature da se uključe i univerzitetski profesori

LJ.B.

12. 05. 2022. u 15:46

U dežurstvo na polaganju državne mature i pregledanje testova treba da, osim gimnazijskih nastavnika, budu uključeni i univerzitetski profesori. Na ispitima moraju dežurati supervizori koji bi bili birani isključivo iz reda univerzitetske zajednice.

ФОРУМ БЕОГРАДСКИХ ГИМНАЗИЈА:  У дежурства на полагању државне матуре да се укључе и универзитетски професори

Foto: V. Danilov

Svi nastavnici koji budu učestvovali u realizaciji mature moraju biti plaćeni za svoj angažman, a nastavnike treba birati na konkursu.

Ovo su predlozi Foruma beogradskih gimnazija koje su oni izneli na sastanku u Ministatarstvu prosvete sa ciljem da se državna matura sprovode što je bolje moguće.

- Forum beogradskih gimnazija smatra da je osnov kvalitetne realizacije državne mature motivisan nastavnik. U vezi s tim, na sastanku u Ministarstvu naglasili smo da Ministarstvo prosvete ima obavezu da stvori uslove, da rad na maturi bude stvar prestiža, a ne prinude - navodi se u saopštenju Foruma beogradskih gimnazija.

Dodaje se da je dogovoreno da se razgovori budu nastavljeni po formiranju nove Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu