TIM ZA ŠKOLE DONEO ODLUKU: Osnovci u Vojvodini se vraćaju u klupe

Novosti online

14. 01. 2022. u 11:21

TIM za škole doneo je odluku da učenici osnovnih škola u AP Vojvodina, kojima se danas završava zimski raspust, nastavu od ponedeljka, 17. januara, realizuju kroz neposredni rad u školi, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

ТИМ ЗА ШКОЛЕ ДОНЕО ОДЛУКУ: Основци у Војводини се враћају у клупе

Foto Tanjug

Takođe, navodi se da će srednjoškolci u Vojvodini od ponedeljka nastavu pohađati po kombinovanom modelu, te da će učenici ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i ostale sve vreme tokom boravka u školama.

Ministarstvo ističe da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku) i naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van ustanove.

Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite, dodaje se u saopštenju.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u periodu od 1. do 11. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 2.084 (0,27 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 2,8 odsto, kaže se u saopštenju.

BONUS VIDEO:

KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina