PATRIJARH I EPISKOPI NA BELOM DVORU: Ručak sa Aleksandrom Karađorđevićem (FOTO)

Novosti onlajn

28. 05. 2021. u 18:06

PRINC Aleksandar Karađorđević ugostio je u Belom dvoru patrijarha srpskog Porfirija, mitropolite i episkope Srpske pravoslavne crkve.

ПАТРИЈАРХ И ЕПИСКОПИ НА БЕЛОМ ДВОРУ: Ручак са Александром Карађорђевићем (ФОТО)

Foto: Facebook/Aleksandar Karađorđević

Karađorđević je na Fejsbuku objavio da je u pitanju bio tradicionalni ručak u čast redovnog godišnjeg zasedanja Svetog Arhijerejskog Sabora SPC.

- Godinama negujemo ovaj tradicionalni događaj, jer je primer sloge i saradnje za opšte dobro. Crkva i Kruna su dve institucije u našoj zemlji koje donose stabilnost - naveo je Karađorđević.

On je dodao smo u ovoj godini iskušenja izgubili velike duhovne pastire, koji su svojim životima i delima, sledeći Hrista, ostavili veliki trag.

- Verujem da će Crkva, na čelu sa patrijarhom Porfirijem, nastaviti u jedinstvu  i slozi da vodi srpski narod - poručio je princ Karađorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024