DRAMA NA PLANINI MOKRA: Sprečen crni scenario - četvoro mladih se izgubilo na snegu

M. S.

14. 03. 2021. u 12:26

BEZBRIŽAN izlet ka planini Mokra, nadomak Kosova i Metohije, umalo da bude kobaan po tri mladića iz Andrijevice i devojku iz Tivta.

ДРАМА НА ПЛАНИНИ МОКРА: Спречен црни сценарио - четворо младих се изгубило на снегу

Foto: Opština Berane

Međutim, zahvaljujući pripadnicima Službe zaštite i spasavanja Berane, sprečen je crni scenario koji im je pretio u snežnom prostranstvu planine.

Naime, njih četvoro su nameravali da peške odu do planije i tamo prespavaaju. Međutim, nisu računali na nepredvidivu ćud lepe planine, koja zna da za čas postane opaka koji joj u pohode dođu nepripremljeni.

Naime, kada su se sutradan spremali za povratak, mogli su da konstatuju da je sneg koji je napadao tokom noći prekrio njihove tragove, tako da su jednostavno ''izgubili put''.

Uvidevši da im se ne piše dobroo, pozvaali su Službu zaštite na 123. Spasioci iz Berana su ih locirali na jednom katunu iznad sela Mašnica i ubrzo su krenuli u potragu za njima sa dvoje motornih sanki. Posle jednosatne potrage, pronašli su ih i bezbedno vratili do Rijeke Marsenića.                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)