DRITAN ABAZOVIĆ: Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita Dan RS, za nas postoji Dan Republike BiH

V.K.

13. 01. 2021. u 08:37

ДРИТАН АБАЗОВИЋ: Влада Црне Горе није требало да честита Дан РС, за нас постоји Дан Републике БиХ

Abazović i Krivokapić / Foto Tanjug-AP

POTPREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović za Al Džazira Balkan izjavio je da poštuje institucije Bosne i Hercegovine.

- Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebala da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan Republike Srpske. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike, rekao je Abazović.

Podsećamo, privatna čestitka putem telefona premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, predsednikci RS Željki Cvijanović povodom 9. januara, Dana Srpske, podigla je veliku hajku antirsrpskih stranaka iz bivšeg režima Mila Đukanovića, ali i pojedinih zvaničnika Bosne i Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Boki

13.01.2021. 16:46

Osim ako nije provokacija, BIH se NE naziva REPUBLIKA BIH, to se odnosi na Alijinu teritoriju koju je kontrolisao od 92'-95' i oni su sebe zvali Republika BIH. Dejtonom je formirana Bosna i Hercegovina, nema republika, nema ništa. Mada možda dotični čestita Alijinu kreaciju, nije nemoguće....

Savo

13.01.2021. 21:38

Abazovicu mnogo si dao sebi za pravo. Znas dobro ko vas je glasao i dosli na vlast. Prema tome nemoj da u ime naroda rusis ono sto narod misli.

Ljuba

13.01.2021. 22:57

Abazovicu, Republika Srbska ce postojati dok je sveta i veka. A ti cestitaj ako hoces i crnom djavolu i federaciji BIH. Republika Srbska ce postojati.

Bracan

14.01.2021. 09:11

Recite Dritanu da ne postoji Republika Bosna i Hercegovina već samo Bosna i Hercegovina. Toliko o poznavanju činjenica. Ostalo nije vredno komentara već je to briga koalicionih partnera.