DRITANU SIGURNA FOTELJA: Mandatar Krivokapić uveren da će nova vlada biti izglasana 2. decembra

V. K.

14. 11. 2020. u 07:38

DRITANU Abazoviću, lideru Građanskog pokreta URA i nosiocu liste "Crno na bijelo", osigurano je mesto potpredsednika Vlade Crne Gore.

ДРИТАНУ СИГУРНА ФОТЕЉА: Мандатар Кривокапић уверен да ће нова влада бити изгласана 2.  децембра

Dritan Abazović / Foto Tanjug/Instagram URA

To je saopštio mandatar Zdravko Krivokapić, i on je jedini političar koji će se naći u kabinetu buduće izvršne vlasti na toj visokoj funkciji. Neizvesno je da li će Abazović pokrivati mesto ministra odbrane ili funkciju u MUP-u, a za direktora Agencije za nacionalnu bezbednost je nekoliko kandidata.

- Znam šta sam predložio. Razlog leži u činjenici što smatram da je to časno, pošteno i pravično i sa najboljim namerama. To je za mene bila najbolja mera da pokušam da dođem do konsenzusa - kazao je Krivokapić.

Poslanik Nove srpske demokratije kaže da je novouspostavljeni princip za sastav nove vlade koncept Građanskog pokreta URA "o takozvanoj ekspertskoj vladi".

- I to ne treba kriti, već javno priznati da je neko izvan Demokratskog fronta to odmah prihvatio. Jedan od osnovnih, ultimativnih principa bilo je uklanjanje političara i lidera stranaka iz buduće vlasti. Upravo ovaj ultimatum, kojim je demokratska javnost bila propagandno opterećivana u minulom periodu, pogažen je samovoljnom odlukom pojedinca da drugi čovek takve vlade bude lider stranke. I to baš URA-e, koja je čitav proces uslovljavala zahtevima da u njoj nema političara, - ocenio je Milo Božović.

Za portparola opozicione DPS, Miloša Nikolića, poruke koje šalje mandatar Krivokapić su neodgovorne i opasne.

- Ovo nije pitanje politike i političkih razlika nego odnosa prema ključnom prioritetu svih nas - borbi protiv pandemije virusa korona. Nadam se da će mandatar konačno shvatiti stepen društvene odgovornosti koji mu je poveren - izjavio je Nikolić.

SASLUŠANjA

POSLE vladike Kirila, sveštenika Dalibora Milakovića i Branka Vujačića, juče je podgorički protojerej Miladin Knežević saslušan u Centru bezbednosti Podgorica. On je ispitivan zbog mitrovdanske liturgije i sedmodnevnog pomena mitropolitu Amfilohiju u Sabornom gramau Hristovog Vaskrsenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri